15NL SS26NL2 GlossaryNL SejNusBanner_2015002_NL2 14NL

The Corts Foundation staat deze maand extra in de belangstelling op de website van het Maritiem Portal. We zijn verkozen tot deelnemer van de maand december en daar zijn we trots op. Het Maritiem Portal is een initiatief van het HuijgensING, ons nationale instituut voor de vaderlandse geschiedenis en de instelling die bezig is om allerlei historische bronnen te verzamelen en toegankelijk te maken. 

MarPortaal

Het Maritiem Portal is zeker ook een samenwerkingsverband tussen een groot aantal instituten, onderzoekers en verenigingen op het gebied van de maritieme geschiedenis en erfgoed. The Corts Foundation is ook deelnemer en probeert hierbij o.a. de gescande VOC-archieven in het DASA project en de publicatie van Senshi Sosho over de slag in de Javazee onder de aandacht te brengen. Op 23 november jl. was er een symposium van het Maritiem Portaal in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam waar Joan Snellen van Vollenhoven en Marco Roling van The Corts Foundation bij aanwezig waren. Naast divere presentaties werd hier onder andere een interessante demo gegeven van de mogelijkheden tot het koppelen van maritieme data bronnen. Deze demo is nog steeds online beschikbaar en kan zelfs worden aangepast om te zien wat het effect is van het koppelen van data uit verschillende bestanden van verschillende musea. The Corts Foundation blijft het Maritiem Portal steunen en we volgen met belangstelling de ontwikkelingen in deze samenwerking.

 

cortshuisfries

 

The Corts Foundation


is een Nederlandse stichting die het legaat van Kees Corts gebruikt om geschiedenis- en archief-projecten uit te voeren over het voormalig Nederlands-Indië, in het bijzonder de periode van de VOC en het einde van de koloniale periode tijdens de tweede wereldoorlog.

 

RoyalNetherlandsEmbassy

Jakarta, Indonesië
Bangkok, Thailand

Cultuurfonds


Eveneens het cultuurfonds:
Christiaan G. van Anrooij Fonds
 

 

UniLeidenLogo2


Ailionlogo

 

CGHDlogo

 

HendrikMullerFonds 

 

 

ANRI

Arsip Nasional Republik Indonesia

 

DutchCulture

 

NIMH

Nationaal Instituut voor Militaire Historie

 

schouwenburgfonds

 

GravinVanBylandtStichting 

creativecommons

The Corts Foundation stelt de content van deze website, haar datasets en eigen publicaties beschikbaar onder de creative commons licentie.

 

ANBI

 

Getoetst op betrouwbaar beheer en besteding

 

SBF

 

De Corts stichtingen
achten de voorlopige aanbevelingen van
de SBF van toepassing,
zoals opgenomen in de gedragscode 
versie 3.0
van
 
24 dec. 2013