15NL SS26NL2 GlossaryNL SejNusBanner_2015002_NL2 14NL

ThaiAmbPres2019The Corts Foundation heeft op 13 februari jl. haar laatste publicatie genaamd "De diplomatieke correspondentie tussen het Koninkrijk van Siam en het Kasteel van Batavia tijdens de 17e en 18e eeuw' (vertaald naar de Thaise taal) aangeboden aan de Ambassadeur van het Koninkrijk van Thailand Mevrouw Eksiri Pintaruchi.

We zijn onze partners van de Chulalongkorn Universiteit in Bangkok veel dank verschuldigd: Mevr. Prof. dr. Bhawan Ruangsilp, dr. Dhiravat Na Pombejra PhD en Mevr. Joyce Sutthiman Limpanusorn.

Door originele Nederlandstalige correspondentie te vertalen in het Engels, Indonesisch en nu ook in het Thais wordt deze unieke correspondentie meer toegankelijk voor historici wereldwijd, en in het bijzonder nu ook in Thailand.

(foto v.l.n.r. Mevrouw Eksiri Pintaruchi, Dhr. Egbert Jacobs voorzitter TCF, Dhr. Joan Snellen van Vollenhoven secretaris TCF)

Download de publicate hier >>

 

cortshuisfries

 

The Corts Foundation


is een Nederlandse stichting die het legaat van Kees Corts gebruikt om geschiedenis- en archief-projecten uit te voeren over het voormalig Nederlands-Indië, in het bijzonder de periode van de VOC en het einde van de koloniale periode tijdens de tweede wereldoorlog.

 

RoyalNetherlandsEmbassy

Jakarta, Indonesië
Bangkok, Thailand

Cultuurfonds


Eveneens het cultuurfonds:
Christiaan G. van Anrooij Fonds
 

 

UniLeidenLogo2


Ailionlogo

 

CGHDlogo

 

HendrikMullerFonds 

 

 

ANRI

Arsip Nasional Republik Indonesia

 

DutchCulture

 

NIMH

Nationaal Instituut voor Militaire Historie

 

schouwenburgfonds

 

GravinVanBylandtStichting 

creativecommons

The Corts Foundation stelt de content van deze website, haar datasets en eigen publicaties beschikbaar onder de creative commons licentie.

 

ANBI

 

Getoetst op betrouwbaar beheer en besteding

 

SBF

 

De Corts stichtingen
achten de voorlopige aanbevelingen van
de SBF van toepassing,
zoals opgenomen in de gedragscode 
versie 3.0
van
 
24 dec. 2013