SS26NL2 GlossaryNL SejNusBanner_2015002_NL2 4 5 6 14NL

CBF ERKEND


Switch language

Projecten

De Corts Foundation financiert projecten om foto collecties te preserveren, oude boeken te digitaliseren en archief collecties, en databases te maken van oude bibliografische verkenningen, glossaria, zaken- en persoonsindexen, en oude nadere toegangen.

Wij zijn is ook bezig met het ontwikkelen van lange termijn projecten, van vijf tot tien jaar, met partners in het werkveld van preservation imaging, microverfilming en de ontwikkeling van nadere toegangen online. Om dit te doen verwerft de Corts Foundation verdere fondsen van individuen, overheden en bedrijven om duurzame en stabiele projecten te ontwikkelen.

Een overzicht van eerdere activiteiten in het verleden

Financieel steunen van de archiefgids van de Verenigde Oostindische Compagnie en de lokale instituten in Batavia (Jakarta), Brill Publ., Leiden, 2007.

Deelname aan de conferentie 'Archieven als Collectief geheugen van de Nationaliteiten' op Bali, 3-4 September 2007, georganiseerd door het Nationaal Archief van de Republiek Indonesië (ANRI).

Project 'Hernummeren 17e en 18e eeuwse Nederlandse Archieven' bij ANRI, herverpakken en hernummeren van deze collecties (11.000 objecten), Oktober 2008 - Maart 2009, in samenwerking met het Nationaal Archief Nederland, Den Haag.

Inventaris van het archief van de Protestantse Kerk in Indonesië, 2008 - 2010 met speciale selectie van documenten met betrekking tot de Japanse bezetting en de onafhankelijkheid van de regionale kerk organisaties, 1942 - 1950, in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Cultureel Erfgoed Programma WWII)

Voorbereiden Programma voor 'Preservation Imaging' en 'Publieke Toegang' van 17e en 18e eeuwse Nederlandse Archieven in samenwerking met ANRI. 

cortshuisfries

 

The Corts Foundation


is een Nederlandse stichting die het legaat van Kees Corts gebruikt om geschiedenis- en archief-projecten uit te voeren over het voormalig Nederlands-Indië, in het bijzonder de periode van de VOC en het einde van de koloniale periode tijdens de tweede wereldoorlog.

 

RoyalNetherlandsEmbassy

Jakarta, Indonesië
Bangkok, Thailand

Cultuurfonds


Met name:
Christiaan G. van Anrooij Fonds
 Engelbert van Bevervoorde-Van Heyst Fonds

 

UniLeidenLogo2


Met name:
Isaac Alfred Ailion Foundation

 

CGHDlogo

 

 

 

ANRI

Arsip Nasional Republik Indonesia

 

DutchCulture

 

NIMH

Nationaal Instituut voor Militaire Historie

 

schouwenburgfonds 

 ANBI

 

Getoetst op betrouwbaar beheer en besteding

 

SBF

 

De Corts stichtingen
achten de voorlopige aanbevelingen van
de SBF van toepassing,
zoals opgenomen in de gedragscode 
versie 3.0
van
 
24 dec. 2013